Yarışma Joker Sistemi Nedir?

Joker Sistemi Nedir?

6 yıl önce     Yarışma 0

Bilgi Yarışması Jokerler

hepbilirim.com'un sunduğu bilgi yarışmasında tarih,genel kültür,sanat,spor ve bilim gibi kategorilerin bulunduğu on adet farklı seviye vardır. Her seviyede gittikçe artan zorluk seviyelerinde süre kısıtı olduğu için baskı altında gibi kaldığınızı zannediyor ve yanlış cevap verme ihtimaliniz yükseliyor. 

Bunlardan tamamen kurtulmak için sizlere iki adet joker hakkı sunulmuştur. Bu jokerler "oylama" ve "yarı yarıya" jokerleridir. Size verilen jokerleri ilk seviyelerde harcamak yerine zorlandığınız seviyelerde hafızanızı biraz daha zorlayarak daha üst seviyelerde kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Joker hakları her oyunda sıfırlanır ve bu iki jokerleri her oyunda bir defa kullanabilirsiniz.

 

Oylama Jokeri

 - Oylama jokeri sorularda şıkların yüzdesini vererek en yakın doğru cevabı size söyler. Bu jokerin verdiği yüzde oranı %100 oranında doğruluk garanti etmez. Bazen verdiği yüzde oranı yanlış olabilir. Bu sayede soruyu garanti altına almaktan çıkarır. Tamamen sistemsel olarak oran verdiğinden dolayı aynı soruda şıkların oranları değişik olarak karşınıza çıkabilmektedir. Joker hakkınızda verilen cevabı tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Yarı Yarıya Jokeri

 - Yarı yarıya jokeri sorudaki yanlış şıkları elemektedir. Örneğin bir soruda dört adet şık bulunmakta ve iki şık arasında emin olamadınız ve yardıma ihtiyacınız var. Tam bu sırada yardımınıza "yarı yarıya" jokeri koşmaktadır. Yanlış olan iki şıkkı eleyerek kazanma şansınızı %25'ten %50'ye çıkarmaktadır.

    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!